Beginners

De eerste stap

Je bent sportief, houdt van de natuur en wil graag eens proeven van onze sport?
Dan raden we je aan eens recreatief deel te nemen aan één van onze regionale wedstrijden, dewelke je kan vinden op onze kalender. Via het contactformulier kan je ons verwittigen van je deelname, dan zorgen we ervoor dat er een initiator voor je klaar staat die je verder wegwijs zal maken in de wereld van de oriëntatiesport.

In de klassieke westrijdvorm worden de omlopen om ter snelst afgelegd. Al lopend dus.  Maar voor de recrea deelnemers en beginners is het uiteraard perfect mogelijk om al joggend of wandelend de parcours af te leggen.  Genieten is de hoofdboodschap.

Verspreid over heel Vlaanderen zijn er vaste oriëntatieparcours op parken en domeinen waar je de eerste stap kan wagen.

Om al wat vertrouwd te geraken met de specifieke woordenschat van onze sport kan je de pagina met oriëntatietermen raadplegen.

Deelnemen aan een oriëntatie-evenement

Op regelmatige tijdstippen kan je deelnemen aan oriëntatie-evenementen, doorgaans is er:

 • het hele jaar door op zondagvoormiddag een oriëntatieloop;
 • in de winter op vrijdag een avond-oriëntatieloop, vergeet je (hoofd)lamp niet;
 • in de lente op woensdagavond een oriëntatieloop.
  De club Hamok heeft een mooie pagina over de verschillende soorten events [KLIK HIER]

Je kan aan al deze evenementen recreatief of competitief deelnemen.
Al onze evenementen kan je raadplegen via onze kalender.

Om deel te nemen aan een evenement dien je je steeds te melden aan het secretariaat ter plaatse.
Vervolgens dien je een keuze te maken uit één van de volgende opties:

BEGINNERSTARIEVEN

 • 5 keer deelnemen tegen gunsttarief = het systeem van 5-beurtenkaart wordt vanaf januari 2019 niet meer aangeboden; hier volgt spoedig info over de alternatieven
  Deze beginnersformule laat toe om tegen een zeer gunstig tarief 5 keer deel te nemen aan een evenement voor slechts €10,00 per persoon. Ook met deze optie krijg je een e-card in bruikleen en verschijn je in de uitslag. De 5-beurtenkaart is geldig op elke wedstrijd georganiseerd door VVO. De waarde van 1 beurt is €4,00 voor -18 jarigen en €6,00 voor +18 jarigen. Als de inschrijving van de wedstrijd meer bedraagt dan deze tarieven, zal u een supplement aangerekend worden.
  Je kan slechts eenmalig een 5-beurtenkaart kopen en enkel als je nog geen lid bent geweest van een binnen- of buitenlandse oriëntatieclub.

   
 • Onmiddellijk aansluiten bij een club
  Als je reeds overtuigd bent en je wil aansluiten bij een club informeer je op het secretariaat op het evenement ter plaatse naar de clubs en hun lidgelden.
   
 • Kinder-O
  Ook kleine kinderen kunnen deelnemen. Hiervoor bestaat er de omloop Kinder-O waarbij de kinderen kunnen deelnemen voor slechts €1,00 per persoon. Na hun omloop mogen ze een speelgoedje kiezen.